Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Gårslev Folkedansere - OFFENTLIGE SIDER | 

E-mail

Gade

Postnr

By

Land
Denmark
Telefon
23423366
Hjemmeside
http://


Præsentation

Gårslev Folkedansere blev stiftet i 1980  og udsprang egentlig af borgerforeningen, hvor en del mennesker var begyndt at danse folkedans. I vinteren 79-80 begyndte snakken om at danne en forening. Som følge deraf, blev der indkaldt til stiftende general-forsamling d. 21. april 1980.  Ca. 25 personer mødte op. Der var forslag til love, og lovforslaget blev vedtaget. En bestyrelse blev valgt, og Peter Worm, der var en af initiativtagerne, blev den første formand. Peter Worm sad i 2 år. Derefter kom Frede Thomsen 5 år, Holger Riis 11 år, og fra 1998 blev det Peter Skouenborg.

   Af de, der var med til at starte foreningen, er der stadig enkelte par tilbage.  De yngste, der var med til at starte er også næsten de yngste i dag. Det er jo ikke så godt, men rent aldersmæssigt ligner det vel mange andre foreninger på det område. I foreningens storhedstid, var der også et børnehold nogle år.

    I starten var medlemmerne meget entusiastiske, og havde ofte legestuer, ligesom de kørte rundt til mange. I 1993 stod foreningen for første gang for Amtsstævnet, og det med stor succes. Det er stadig et stævne, der omtales med megen ros. Også et senere Amtsstævne, nemlig det år Kronprinsen blev gift, vil gå over i historien som alle tiders.

I 2011 var vi igen værter til et godt Amtsstævne.

    Efterhånden er det mest det sociale samvær, der er i højsædet. Det skyldes nok mest det faktum, at gennemsnitsalderen er steget gennem årerne. Alderen på medlemmerne ligger fra ca. 60+ og op.  Der er selvfølgelig kommet nye medlemmer, men det er jo ikke de unge, der kommer. I 1980/81 var der ifølge listen 55 medlemmer og i 83/84 var medlemstallet oppe på 68. Det faldt til ca. 40 i 2002/03. I de senere år er det steget igen, men det skyldes mest, at vores naboforening i Smidstrup stoppede. 10 af medlemmerne kom til Gårslev.

    Af vore traditioner vil jeg nævne Juleafslutningen, hvor foreningen de senere år, mødes kl. 18.00, og alle har lidt lækkert mad med. 

Til generalforsamlingen er vi næsten fuldtallige. Vi starter med lidt dans Så er der generalforsamling, og bagefter smørrebrød

I en årrække har Gårslev Folkedansere arrangeret en weekendtur med bus, overnatning, og alm. dans lørdag aften. Stort set alle medlemmer deltager + lidt fra naboforeningen.

     Foreningen har to faste opvisninger om året. Krf. Himmelfartsdag på Børkop Vandmølle, og i august i forbindelse med en hjemstavnsaften ved Gårslev Kirke

     En del medlemmer deltager i Landsstævner og andre arrangementer. Både som dansere og medhjælpere.

    Vi har en veluddannet danseleder, og 2 glade spillemænd, der tilsammen prøver at gøre vores øveaftner glade og hyggelige.

     Vi håber, at I vil synes om foreningen, og at I vil have lidt tålmodighed. Der er mange nye ting at blive kastet ud i. Trin, fatninger, figurer og så videre.

 

 


Kontaktpersoner
 NavnAdresseKontakt
Formand-
Dans-danmark.dk